Newsletter              
Search               
Get the Flash Player to see this web page corectly.
  Home › Companii aeriene › Detalii companie aeriana

Oferte Bilete de avion

Va oferim cele mai bune preturi pentru calatoriile cu avionul. Alegeti compania dorita din ofertele noastre. Companii Aeriene

Iasi Brussels
Low Cost | Tarife studenti | Curse de linie | Curse charter | Curse autocar Bulgaria | Curse Maritime Snav

Tarom

PREZENTAREA ACTELOR LA AEROPORT

Vedeţi mai jos care sunt actele pe care trebuie să le aveţi la dumneavoastră pentru a pleca într-o călătorie:
-paşaport sau carte de identitate (pentru ţările care permit accesul doar în baza cărţii de identitate);
-viză de acces sau permis de şedere (pentru ţările pentru care deţinerea unui astfel de document este obligatorie).
Agentia de turism si Compania TAROM nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru pasagerii cu documente de transport necorespunzătoare.
Un pasager nu poate fi acceptat la transport fără documentele şi formalităţile necesare în ţara de intrare, tranzit şi ieşire (paşapoarte, vize, certificate de sănătate etc.)

Informaţii pentru îmbarcare

Este bine să cunoaşteţi următoarele informaţii:

Pe Aeroportul International Henri Coanda /(Otopeni) Bucuresti trebuie să vă prezentaţi, pentru efectuarea formalitatilor de Check-In cu 2 ore inainte de ora de decolare pentru zboruri internationale si cu 1h30' pentru zborurile interne.

Există ghişeu check-in dedicat pasagerilor care deţin bilete business, posesori de Super Smart Miles, posesori de card AMEX;

*Nici o decolare nu poate fi amanata din cauza intarzierii pasagerilor. Se anuleaza rezervarea locurilor pasagerilor care nu se prezinta la aeroport la ora indicata, transportatorul avand posibilitatea de a dispune de aceste locuri.

**La zborurile operate cu ATR nu pot fi acceptate bagaje de mână la limita maximă admisă din cauza spaţiului mic de depozitare din cabina de pasageri.

***Pe zborurile TAROM cu destinaţie LONDRA nu se acceptă bagaj la cală care depăşeste greutatea de 32 de kilograme.

Bagaje de mână

Pentru confortul şi siguranţa dumneavoastră, limitaţi-vă la un singur bagaj de mână. Greutatea maximă admisă la bagajul de cală este 25kg pentru clasa economy şi 40kg pentru clasa business; Nu se acceptă la transport piese de bagaj care depasesc greutatea de 32 kg;
Dimensiunile totale ale bagajului de mână (lungime + lăţime + înălţime) nu trebuie să depăşească 115cm, greutate maximă 10 kg.

Materiale care nu pot fi transportate
Din motive de siguranţă, articolele menţionate mai jos nu vor fi transportate în bagajul dumneavoastră:
explozivi, muniţii, artificii; materiale iritante sau ofensive; gaze comprimate (ex: butan, oxigen, propan); materiale corozive (ex: acizi, produse alcaline, acumulatori, mercur); lichide şi solide inflamabile (ex: acetonă, gaze lichefiate, alcool industrial, chibrituri); materiale magnetice, otrăvuri (ex: arsenic, cianuri, insecticide); materiale radioactive; materiale oxidante (ex: decoloranţi, nitraţi, peroxizi); este interzis a se transporta arme ofensive în cabina de pasageri.
orice produse de origine animală: carne, lapte sau produse derivate din acesta, neconservate.

Obiecte şi materiale care pot fi transportate

Medicamente şi articole de cosmetică în cantităţi mici, necesare pasagerului pe durata călătoriei, cum ar fi spray-ul pentru păr, parfum şi medicamente conţinând alcool.
Despre controlul vamal
La intrarea/ieşirea în/din România, trebuie înscrise în declaraţia vamală:
o sumă mai mare de 10.000 USD sau echivalentul acestora în altă monedă;
arme, muniţii, materiale explozibile, radioactive sau nucleare; medicamente, substanţe chimice, materiale toxice; bijuterii ce depăşesc nevoile personale;băuturi alcoolice în cantitate mai mare de 1 litru; ţigări în cantitate mai mare de două cartuşe (200 ţigări); orice bun personal a cărui valoare depăşeşte 175 Euro; orice obiect de artă din patrimoniul statului.
Atenţie!
Transportul de materiale primejdioase în bagaje la bordul avioanelor este ilegal, vinovaţii fiind pasibili de închisoare sau amenzi.

BAGAJ DE CALA

Bagaje pentru calăVă recomandăm ca bagajul transportat în cala avionului să fie din material rezistent, prevăzut cu incuietori şi etichetat cu numele dumneavoastră, atât în exterior cât şi în interior.

1. Pentru călătorii spre/dinspre Europa şi Orientul Mijlociu Pentru pasagerii plătitori ai tarifelor de clasa Business - 40kg, iar pentru pasagerii plătitori ai clasei Economice (Turistice) - 25kg, exclusiv bagajul de mână. Copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani, plătitori a 10% din tariful aplicabil, li se admite transportul a 10 kg de bagaj, plus un cărucior rabatabil.Indiferent de clasa de călătorie, nu se acceptă la transport piese de bagaj care depaşesc greutatea de 32 de kilograme.

2. Pentru călătoriile spre/dinspre S.U.A. şi CANADA Clasa Business: 2 piese, având fiecare suma celor trei dimensiuni de maximum 158 cm (62 inches).
Clasa Economic: 2 piese, având suma totală a dimensiunilor de maximum 273 cm (107 inches), suma dimensiunilor pentru fiecare piesă nedepăşind 158 cm (62 inches). Greutatea maximă admisă pentru fiecare bagaj nu trebuie sa depăsească 23 kg. Bagajele în plus faţă de cele admise la transport, precum şi cele care depăşesc limitele de dimensiuni sau de greutate menţionate mai sus vor fi taxate ca excedent de bagaj.
Pentru copiii mici, plătitori a 10% din tariful aplicabil, se admite un bagaj având suma celor trei dimensiuni de maximum 115 cm (45 inches) plus un cărucior rabatabil.Următoarele articole nu trebuie incluse în bagajul de cală: medicamente, bijuterii, bani, efecte negociabile, documente, obiecte perisabile şi/sau fragile, alte valori. Aceste articole vor fi păstrate asupra dumneavoastră, în mod permanent.
Atenţie!
Transportul de materiale primejdioase în bagaje la bordul avioanelor este ilegal, vinovaţii fiind pasibili de închisoare sau amenzi.

EXCEDENT DE BAGAJE

Transportul bagajelor care depăşesc cantitatea admisă gratuit este supus unor tarife. Informaţii referitoare la aceste tarife sunt disponibile la oficiile transportatorului şi ale agenţilor săi autorizaţi.
Declararea unei valori superioare
Pasagerii pot declara la înregistrarea bagajelor o valoare superioară limitei stabilite prin reglementările în vigoare. În acest caz, transportatorul va percepe un tarif "ad valorem" în conformitate cu reglementările sale. Acest tarif se achită la punctul de plecare pentru întregul transport până la destinaţie.
Transportatorul va refuza o astfel de declarare a valorii pentru bagajul înregistrat, dacă o porţiune din ruta călătorită este efectuată de un alt transportator care nu oferă această facilitate.

 Neregularităţi bagaje

Aflaţi ce trebuie să faceţi în cazul în care bagajul dumneavoastră este întârziat sau deteriorat.În cazul în care, la sosirea la destinaţie, bagajul este deteriorat sau nu a sosit cu acelaşi zbor cu dumneavoastră, vă rugăm contactaţi ghişeele Lost&Found pentru TAROM, înainte de părăsirea aeroportului.În cazul în care greutatea bagajului pasagerului nu este înregistrată în buletinul de bagaj, se consideră ca greutatea acestui bagaj înregistrat nu depăşeşte greutatea admisă gratuit la transport corespunzător clasei de călătorie pentru care a fost plătit tariful.Aflaţi mai multe depre probleme legate de bagaje.Anumiti transportatori nu isi asuma responabilitatea pentru transportul obiectelor fragile, de valoare sau perisabile. Informatii suplimentare pot fi obtinute de la transportator. Deteriorarea bagajului sau a continutului acestuia datorata bunurilor fragile sau perisabile lasate in bagajul de cala nu fac responsabilitatea TAROM.

BAUTURA SI MANCARE

Tipurile de mâncare oferite sunt create în funcţie de preferinţe, de diete prescrise pentru diferite afecţiuni, pentru diferite categorii de vârstă:
Vegetariană
Vegetariană crudă (brută sau neprelucrată)
Lacto-vegetariană
Fără carne de vacă, viţel sau porc(preparate din peşte, lapte şi produse din lapte sunt premise)
Pot fi folosite alternative la meniul vegetarian hindu
Fără carne de porc, fără gelatină, fără alcool
Pentru diabetici
Fără gluten ,Cu puţine calorii ,Fără grăsime/ colesterol
Cu puţine proteine ,Fără sodiu ,Fără lactoză
Hrană uşoară pentru probleme digestive ,Fără zahăr
Fără preparate din grâu, ovăz ,Asiatică vegetariană
Cu specific hindu (pot fi folosite alternative la meniul vegetarian hindu) ,Kosher Musulmană ,Orientală
Pentru sugari
Pentru copii
Uşoară ,Platou cu fructe ,Preparate din peşte şi fructe de mare ,Bogată în fibre ,Picantă ,Meniu special
Oricare din aceste tipuri de mâncare poate fi cerut de către pasageri în momentul rezervării biletului.

La bordul aeronavelor sunt interzise acele instrumente electronice ce pot intra în interferenţă cu echipamentele electronice de la bord.

Aparatele electrice de ras, sistemele de reproducere analogică a sunetului şi laptop-urile pot fi folosite doar cu aprobarea echipajului.

Telefoanele mobile vor fi închise.

CALATORII CU COPII

Aici puteţi afla care sunt condiţiile de călătorie a minorilor neînsoţiţi.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani pot călători neţinsoţiţi dacă părintele sau tutorele:anunţă acest fapt încă din momentul rezervării biletului de călătorie;
solicită un însoţitor din partea TAROM, căruia îi va plăti un bilet dus-întors;
primeşte confirmarea din partea Companiei TAROM pentru transportul minorului şi existenţa însoţitorului;
completează obligatoriu formularul de cerere de însoţire (Handling Advice) existent la ghişeul de înregistrare.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani pot călători neînsotiţi de părinţi sau tutori dacă:părintele sau tutorele anunţă acest fapt încă din momentul rezervării biletului de călătorie şi primeşte confirmarea din partea Companiei TAROM pentru transportul minorului
părintele sau tutorele completează obligatoriu formularul de cerere de însoţire (Handling Advice) existent la ghişeul de înregistrare.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani vor fi consideraţi Minori neînsoţiţi şi trataţi ca atare numai la cererea expresă a părintelui sau tutorelui.

Cetăţenii români (indiferent de rezidenţa acestora), cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani pot călători numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii :să fie în posesia unei declaraţii autentificate notarial, din partea ambilor părinţi, din care să rezulte că aceştia sunt de acord ca minorul să călătorească însoţit de un reprezentant al Companiei TAROM;
părintii să completeze obligatoriu formularul de cerere de însoţire (Handling Advice) existent la ghişeul de înregistrare.
În cazul în care un cetăţean român cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani călătoreşte însoţit numai de un singur părinte, părintele în cauză va trebui să se afle în posesia unei declaraţii autentificate notarial, din care să rezulte că celălalt părinte este de acord cu călătoria copilului însoţit numai de respectivul părinte.

Nu se acceptă animale vii la cala la zborurile operate cu AIRBUS 318;

Condiţii de transport pentru femeile însărcinate: nu se acceptă la zbor cu 7 zile înainte de naştere şi cu 7 zile după naştere. Este permisă călătoria femeilor a căror sarcină a depăşit termenul de 8 luni numai în baza unui certificat medical.

Pentru informatii speciale privind pasagerii cu probleme de sanatate sau privind calatoria cu animale va rugam sa ne contactati.

 


Iasi Munchen Iasi
zbor direct!
137
Iasi Munchen Iasi
Iasi Rhodos Iasi
255 €   taxe incluse
Iasi Rhodos Iasi
Iasi Tel Aviv
99 €   taxe incluse
Iasi Tel Aviv
Iasi Venetia
75 €   zbor direct
Iasi Venetia
Iasi  Viena
215 €   taxe incluse
Iasi  Viena
Iasi-Roma
75 €   taxe incluse
Iasi-Roma
Iasi - Bucuresti
40 €   taxe incluse
Iasi - Bucuresti
Iasi Barcelona
138 €   ZBOR DIRECT!!
Iasi Barcelona
Iasi Londra Iasi
165 €   ZBOR DIRECT!
Iasi Londra Iasi
Iasi Munchen Iasi
137 €   zbor direct!
Iasi Munchen Iasi