Newsletter              
Search               
Get the Flash Player to see this web page corectly.

Circuit Aurora Boreala si minunile Islandei 5 noiembrie

1 688 €  

Islanda
Reykjavik


Perioada: 05-11-2017 - 11-11-2017
Transport: Avion

AURORA BOREALĂ ŞI MINUNILE NATURALE ALE ISLANDEI

05 - 11 NOIEMBRIE 2017 (UTIMILE 5 CAMERE!!!!) discount 50 euro

ZIUA 1: PLECARE SPRE ISLANDA .
Întâlnire cu ghidul român pe aeroportul din Budapesta la ora 04:00. Zbor cu compania Air Berlin pe ruta Budapesta - Berlin - Reykjavik (escală şi schimb de avion la Berlin). Sosire la Reykjavik în jurul orei 10:55. Pe aeroportul din Reykjavik ne aşteaptă ghidul local vorbitor de limbă engleză. Transfer către hotel în Reykjavik, check-in la hotel incepând cu ora 14:00. Timp liber.

ZIUA 2: GOLDEN CIRCLE - Zona SELFOSS/FLÚĐIR (circa 200 km) .
După micul dejun începem excursia către Parcul National
Thingvellir. Acest parc este o destinaţie importantă atât din punct de vedere geologic cât şi istoric. Aici putem observa efectele mişcărilor plăcii tectonice care au produs fisuri şi crăpături în scoarţa terestră. Tot aici a fost înfiinţat Parlamentul Islandez în secolul al X-lea.După un scurt drum vom ajunge la Gullfoss, cea mai frumoasă,dar şi cea mai vizitată cascadă a Islandei, pe care ei o numesc "Cascada Aurie". Următoarea noastră oprire va fi la o seră, Fridheimar, unde vom putea observa cum fermierii islandezi folosesc puterea geotermală în vederea cultivării legumelor de-a lungul întregului an. Noaptea - la fel ca în orice noapte din această excursie - vom fi atenţi să încercăm să surprindem aurora boreală care apare pe cerul iernii dacă conditiile sunt potrivite. Observarea aurorei boreale nu este garantată iar transferurile seara/noaptea pentru observarea aurorei boreale nu sunt incluse in preţ. Observarea aurorei boreale depinde de vreme, fenomenul poate fi observat când cerul este senin.Încheiem ziua cu cazare în Selfoss.

ZIUA 3: SKÓGAR - VÍK - KLAUSTUR (circa 230 km) .
Azi ne îndreptăm către regiunea de sud a Islandei iar călătoria noastră ne va duce până în micul sat Kirkjubaejarklaustur. Pe drum, ne vom opri în diverse locuri printre care şi Cascada Seljalandsfoss, o cascadă mică dar pitorească, precum și Skogar, locul unde putem admira Cascada Skogar, una din cele mai înalte din Islanda. Cei mai indrăzneţi pot urca treptele pentru a se bucura și de o altă priveliște asupra cascadei.Ne continuăm drumul în direcția satului Vík, aflat într-un decor idilic, devenit faimos prin rocile Reynisdrangar ce se înalță din mare, în imediata apropiere a țărmului. Ne vom plimba în atmosfera revigorantă a plajei cu nisip negru Reynisfjara dominată de roci din bazalt, de diferite forme și mărimi. De aici avem o priveliște extraordinară atât a mării cât și a rocilor. Legenda spune că aceste coloane s-au format atunci când doi troli au încercat, fără succes, să acosteze de țărm o corabie cu trei arbori, iar când soarele a răsărit, aceștia au fost transformați în stânci de piatră. Din Vik continuăm drumul către zona Kirkjubæjarklaustur unde vom petrece următoarele două nopți. Cină şi cazare in zona Kirkjubæjarklaustur.

ZIUA 4: PARCUL NAŢIONAL SKAFTAFELL LAGUNA GLACIARĂ JÖKULSÁRLÓN 
Această zi este dedicată explorării părții de sud-est a Islandei. Trecem prin sandrele (câmpiile de nisip dezvoltate la exteriorul calotelor glaciare) Skeidarársandur ce oferă o priveliște minunată asupra celui mai mare ghețar din Europa, ghețarul Vatnajökull.
Odată ce am trecut de deșertul negru ajungem la Parcul Național Skaftafell, o zonă foarte frumoasă la poalele ghețarului Vatnajökull, cunoscut pentru cadrul natural unic și vegetația sa abundentă, fiind o oază aflată la hotarul dintre deșertul negru și ghețari. În măsura în care este posibil vom putea face o scurtă plimbare să vizităm astfel frumoasa cascadă Svartifoss (aprox 1 ½ - 2 ore). Continuăm călătoria către est, ajungem la unul dintre cele mai cunoscute puncte de atracție a Islandei, impresionanta lagună glaciară Jökulsárlón, unde ghețarii plutitori (aisberguri) se desprind de ghețarul Vatnajökull, plutind astfel pe lac. Revenim la hotel pentru înnoptare.

ZIUA 5: COASTA DE SUD - LAGUNA ALBASTRĂ - REYKJAVIK (circa 350 km) .
În această zi ne întoarcem la Reykjavik de-a lungul coastei de sud și ne oprim pe traseu la centrul turistic Eyjafjallajökull din Þorvaldseyri. Aici putem vedea ce impact a avut erupția din 2010 a vulcanului asupra fermierilor locali și a regiunii (intrare
inclusă). Ne vom continua călătoria către Reykjanes unde vom vizita faimoasa Lagună Albastră. Laguna Albastră este un Spa geotermal unic situat în cel mai tânăr câmp de lavă din vestul Islandei. Acest complex oferă multe posibilități recreaționale, cum ar fi baia în apa albastră, relaxarea în timpul unui masaj în aer liber sau tratamente spa (necesită rezervare în prealabil), sau pur și simplu o plimbare în impresionantele împrejurimi ale Lagunei. Aici există un restaurant cu meniu á-la-carte, un bar și o cafenea mai mică precum și magazinul Blue Lagoon, unde sunt disponibile produse pentru îngrijirea pielii bazate pe ingredientele active găsite în apa geotermală din Laguna Albastră: minerale, silicați și alge, precum și articole de îmbrăcăminte și de artă islandeză. Vom poposi la lagună aproximativ 2 ore. Sunt incluse taxa de intrare la ştrand si taxa de prosop. Întoarcere la Reykjavík pentru check-in la hotel.

ZIUA 6: ZI LIBERĂ IN REYKJAVIK .
O zi pentru timpul dumneavoastră liber. Propuneri de petrecere a timpului liber din Reykjavik: Plimbare în Reykjavik:
O plimbare pe cunoscutele străzi comerciale Laugarvegur și Skólavördustígur vă va scoate în cale câteva buticuri micuțe și fermecătoare unde garantat veți găsi comori de fashion, de la concepte ultramoderne până la clasicii vintage din epoca de aur a modei. Shopping la Kringlan:
Dacă vă decideți pentru shopping într-un centru comercial și branduri internaționale, vă recomandăm Kringlan
- cel mai mare centru comercial din Reykjavík. Kringlan oferă o gamă largă de peste 180 magazine, o selecție variată de restaurante și servicii. În Kringlan veți găsi absolut orice, de la o bibliotecă publică și un cinema până la cele mai șic magazine de modă și restaurante din oraș, toate sub același acoperiș. Înot în Reykjavik: Încercați pe pielea dumneavoastră energia termală pură, înotând într-una din numeroasele piscine termale și spa-uri din Reykjavík. Laugardalslaug, situată în Laugardalur Valley, este cea mai mare piscină din oraș, cu diverse amenajări: piscină exterioară de 50 m, piscină exterioară pentru copii și bazine de vâslit, două tobogane de apă, numeroase jacuzzi, băi de aburi, sală de fitness și un teren de minigolf. Cazare la hotel în Reykjavik.

ZIUA 7: ÎNTOARCEREA LA BUDAPESTA .
După micul dejun vom efectua transferul către aeroportul din Keflavík pentru zborul de întoarcere spre Budapesta, via Berlin.

Tarife:
1.688 Euro / persoană, loc în cameră dublă
1.634 Euro / a 3-a persoană (adult sau adolescent) în cameră cu 2 plătitori integral
1.119 Euro / copil 7-11 ani (împliniţi) în cameră cu 2 plătitori integral
Programul nu este destinat copiilor sub 7 ani.

Servicii incluse în tarif:
 Transport cu avionul pe ruta Budapesta-Berlin-Reykjavik şi retur
 Transferurile aeroport-hotel-aeroport în Reykjavik
 Taxele de zbor (~250 Euro)
 3 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de 3 stele (clasificare locală) în Reykjavik
 3 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 stele (clasificare locală) în afara oraşului Reykjavik
 Transport cu autocarul în Islanda conform programului din zilele 2-5
 Intrarea la ferma Fridheimar
 Cina în zilele 2, 3 si 4 din program
 Intrarea la Laguna Albastră (prosoape incluse)
 Intrarea la Centrul Turistic Eyjafjallajökull
 Ghid vorbitor de limba română
Servicii neincluse în tarif:
 Excursiile opţionale cu însoţitor vorbitor de limba engleză (se rezervă şi se achită local)
 Cheltuieli de natură personală
 Asigurarea medicală de călătorie în străinătate (opţională dar recomandată)
 Asigurarea storno (opţională dar recomandată)
Observatii:
 Numărul minim de participanţi pentru realizarea programului: 20 de persoane.
 Locurile solicitate suplimentar faţă de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (în funţie de condiţiile din momentul solicitării impuse de compania aeriană şi hotel) şi se supun unor condiţii diferite de modificare sau anulare.
 Itinerariul poate suferi modificări. Agenţia îsi rezervă dreptul de a modifica programul în funcţie de anumite situaţii obiective ce pot interveni în timpul excursiei fără a altera calitatea şi cantitatea serviciilor.
 Documente necesare pentru călătoria în Islanda: paşaport turistic simplu sau carte de identitate valabile minimum 3 luni de la data întoarcerii din călătorie. Copiii au nevoie de paşaport individual.
 Agenţia nu este răspunzătoare de eventualul refuz al autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei vor fi comunicate de turist însoţitorului de grup la momentul constatării neconformităţii.
 Utilizarea de către turişti a anumitor facilităţi din hotel poate să implice taxe suplimentare pentru acesta iar pentru evitarea situaţiilor nedorite legate de costuri suplimentare turistul poate solicita recepţionerului informaţii exacte asupra lor. În momentul efectuării cazării hotelul poate bloca pe cartea de credit a clientului o sumă de bani drept garanţie, rambursabilă la sfârşitul sejurului.
 Conform reglementărilor în vigoare un minor trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsat să iasă din România:
1. Să călătorească însoţit de cel puţin un adult. În cazul în care adultul care îl insoţeşte este părinte acesta are nevoie de o împuternicire legalizată notarial din partea celuilalt părinte. Documentele trebuie prezentate în original.
2. În cazul în care adultul care îl insoţeşte nu este niciunul dintre părinti atunci acesta trebuie să aibă asupra lui împuternicire legalizată notarial din partea ambilor părinţi precum şi un cazier judiciar eliberat recent. Documentele trebuie prezentate în original.
3. Informaţii complete găsiti pe site-ul www.politiadefrontiera.ro sau la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române 021-9590.
 Clasificarea hotelului este în conformitate cu standardele existente în Islanda.
 În prima zi de sejur ocuparea camerelor se face cel mai devreme la ora 14:00. Păstrarea bagajelor până la ora check-in-ului se face gratuit la Recepţia hotelului.

Termene de plata:
- 30% din total la momentul rezervării;
- 60% din total până cu 61 de zile înainte de plecare;
- 100% din total până cu 31 de zile înainte de plecare.
Procentul aferent primei plăţi se va calcula în funcţie de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai
puţin de 31 de zile inainte de plecare, pachetul turistic va fi achitat integral.
În cazul nerespectării termenelor de plată, agenţia poate anula rezervarea.

Condiţii de anulare / Penalizări:
- 30% din total pentru anulări efectuate începând cu ziua rezervării şi până cu 61 de zile înainte de plecare;
- 60% din total pentru anulări efectuate în intervalul 60-31 de zile înainte de plecare;
- 100% din total pentru anulări efectuate cu mai puţin de 30 de zile înainte de plecare sau pentru neprezentare la program.

Observatii:

Cod Arias 425

Iasi - Paris
taxe incluse
75
Iasi - Paris
Iasi Tel Aviv
99 €   taxe incluse
Iasi Tel Aviv
Iasi Rhodos Iasi
255 €   taxe incluse
Iasi Rhodos Iasi
Iasi Venetia
75 €   zbor direct
Iasi Venetia
Iasi  Viena
215 €   taxe incluse
Iasi  Viena
Iasi-Roma
75 €   taxe incluse
Iasi-Roma
Iasi - Bucuresti
40 €   taxe incluse
Iasi - Bucuresti
Iasi Barcelona
138 €   ZBOR DIRECT!!
Iasi Barcelona
Iasi Londra Iasi
165 €   ZBOR DIRECT!
Iasi Londra Iasi
Iasi Munchen Iasi
137 €   zbor direct!
Iasi Munchen Iasi