Newsletter              
Search               
Get the Flash Player to see this web page corectly.

Circuit Israel 2019- 5 zile avion din IASI

515 €  

Israel
Ierusalim, Bethleem


Perioada: 22-03-2019 - 17-05-2019
Transport: Avion

Israel - Pamantul Fagaduintei - 5 zile plecare din Iasi
DATE DE PLECARE :22.02; 22.03; 12.04; 03.05 ; 17.05 2019

Program
 Ziua 1, Iasi - Tel-Aviv - Nazareth - Tiberias
Prezentare in Aeroportul din Iasi la ora 5.00 pentru zbor Iasi-Tel Aviv cu compania Tarom. Decolare la ora 07.00 din Iasi cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 09.50 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale incepem vizita in Tara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Mantuitorului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne incepem ziua de pelerinaj cu vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Cazare si cina la hotel in Tiberias/ Nazareth.

 Ziua 2, Muntele Fericirilor - Capernaum - Bethleem
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita Muntele Fericirilor unde vom vedea biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut frumoasa predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m sub nivelul Marii Mediterane. Optional se poate face o relaxanta si frumoasa croaziera pe Marea Galilei cu o barca asemenatoare cu cea de pe vremea Mantuitorului. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha - loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Coboram pe valea Iordanului si oprim la Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor in apele Raului Iordan. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 Ziua 3, Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion - Bethleem
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru"; Manastirea „Dominus Flevit" („Domnul a plans") zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina" (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita "Betleemita" sau "Aparatoarea Bethleemului"). Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 Ziua 4, Hozeva - Ierusalim, Via Dolorosa
Mic dejun. Ne indreptam catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Spre seara vizitam Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 Ziua 5, Tel-Aviv - Iasi
Mic dejun devreme. Plecam spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:40 si aterizare pe Aeroportul International din Iasi la ora 13:40.

TARIFUL INCLUDE
• Transport avion Iasi - Tel Aviv - Iasi,
• 4 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3 conform clasificarii locale
• Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului
• Taxe de intrare la obiectivele din program,
• Taxiul pe Muntele Tabor
• Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului,
• Preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana.

TARIFUL NU INCLUDE
• Tips & porter in valoare de 2 Euro de persoana pe zi (se plateste obligatoriu catre ghidul israelian)
• Croaziera pe Marea Galileii
• Mesele de pranz
• Cheltuieli personale.

SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 110 €
• Reducere copii 6-12 ani 20 €

Trebuie sa vezi

Nazareth
Situat in partea nordica a Israelului, Nazareth este cel mai populat oras arab din Israel, avand aproximativ 80.000 locuitori. Orasul Nazareth este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos, gratie acestui fapt, orasul este un centru de pelerinaj crestin. In sec al XIX lea s-au construit in oras numeroase biserici si manastiri. Biserica Sfantul Arhanghel Gavriil din Nazareth echivaleaza cu Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazareth. Biserica a fost ridicata desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei in care a locuit. In acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la ingerul Gavriil ca il va naste pe Mantuitorul. Apa din izvor poate fi vazuta curgand in absida bisericii. Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazaret este o biserica catolica moderna, construita pe ruinele unor biserici bizantine din perioada Cruciadelor. In incinta acestei biserici se afla si locul casei Sfintilor Ioachim si Ana. Biserica moderna a Bunei-Vestiri din Nazaret are un dom de peste 50 de metri inaltime, fiind cea mai mare biserica din orientul apropiat. A fost construita sub forma de crin, simbolul Fecioarei Maria. Biserica este decorata cu mozaicuri ale Fecioarei Maria donate bisericii de catre comunitati crestine din intreaga lume.

Ierusalim
Ierusalimul este asezat in Orientul Mijlociu, considerat oras sfant pentru credintele iudaica, crestina si musulmana. In centrul Ierusalimului se inalta Muntele Templului (Har Habait). Aici se afla Zidul de apus sau Zidul Plangerii, principalul loc sacru al evreilor, si Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stancii. In partea de nord a orasului vechi se afla Biserica Invierii, cel mai sfant loc de pe pamant pentru crestini, cu mormantul lui Iisus Hristos. Ca si obiective crestine in Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii care incepe de la Manastirea Ecce Homo (Iata Omul) si se termina la Biserica Sfantului Mormant. Via Dolorosa este calea pe care Mantuitorul a fost dus spre Rastignire, incepand cu judecarea Sa in Pretoriu si terminand cu punerea in mormant. Drumul Crucii cuprinde 14 opriri, fiecare marcand un moment deosebit. Primele 9 opriri sunt in diferite puncte ale orasului, iar ultimele 5 sunt in interiorul Bisericii Sfantului Mormant. Fiecare din cele 14 opriri sunt insemnate printr-o placuta cu numar. Drumul Crucii incepe din fata Portii Sfantului Arhidiacon Stefan sau Poarta Leilor. Traseul are o distanta de aproximativ 1000 metri. Initial biserica a fost construita in secolul IV de Imparateasa Elena. Aici sunt adapostite mai multe locuri importante cum ar fi: pestera in care Imparateasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormantul Domnului. In Biserica Sfantului Mormant slujesc 3 biserici: ortodoxa, catolica si copta. In partea stanga a intrarii, coloanele din marmura alba sunt fisurate deoarece, potrivit traditiei, se spune ca ortodocsii intr-un an, nu au putut achita taxele impuse de turci, acestia slujind Sfanta Liturghie afara la intrarea in biserica. Lumina Sfanta, ce se pogoara in fiecare Sambata Mare la Sfantul Mormant, in chip minunat, a lovit aceste coloane, lasand urme vizibile pana astazi. Inauntrul bisericii, la cativa metri se afla Piatra Ungerii; lespede de piatra rosie, pe care Mantuitorul a fost asezat la coborarea de pe Cruce. In partea dreapta se afla o stanca incadrata intr-un paraclis cu doua altare. Paraclisul este zidit pe Muntele Golgota, locul unde Mantuitorul a fost rastignit. In dreapta se regaseste altarul ce aminteste de locul unde Mantuitorul a fost dezbracat de hainele Sale si pironit in cuie pe Cruce. In partea de jos, stanca este inrosita de sangele Mantuitorului. Credinciosii pot atinge stanca printr-un orificiu. In partea vestica a bisericii se afla Sfantul Mormant, loc in care trupul Mantuitorului a fost pus. Gradina Ghetsimani reprezinta locul in care Mantuitorul Iisus Hristos venea adesea impreuna cu Apostolii. Gradina Ghetsimani este amplasata in partea de est a Ierusalimului. Gradina Ghetsimani are o intindere de aproximativ 20 hectare; cea mai mare parte a gradinii este in proprietatea Bisericii Ortodoxe, iar o mica parte in proprietatea Bisericii Romano-Catolice. Cuprinde 4 locuri importante: Biserica Sfantului Arhidiacon Stefan, Pestera Ghetsimani, Biserica Mormantul Domnului, Piatra Prinderii lui Iisus. Gradina Ghetsimani este locul in care Iisus venea cu Apostolii pentru a Se ruga, tot aici Iuda L-a vandut pe Mantuitorul pentru un pumn de arginti, cu un sarut mincinos, in amintirea acestui eveniment aici ridicandu-se Bisericii Tuturor Natiunilor sau Biserica Agoniei cum mai este cunoscuta.

Bethleem
Bethleem (casa painii, traducere din ebraica) este situat la 10 km sud de Ierusalim. Jumatate dintre locuitorii orasului sunt crestini, jumatate sunt musulmani. Biserica Nasterii Domnului este cea mai veche biserica crestina din Tara Sfanta, ridicata din ordinul imparatului Constantin deasupra pesterii unde s-a nascut Mantuitorului. Forma actuala dateaza dintre anii 527-565. In prezent, biserica este sub trei jurisdictii: armeana, romano-catolica si greco-ortodoxa. In Grota Nasterii, locul nasterii Mantuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colturi daruita in 1717 de domnul Tarii Romanesti, Nicolae Mavrocordat. Steaua, montata pe o placa de marmura alba, poarta o inscriptie in latina care se traduce: "Aici a fost nascut Iisus Hristos de catre Fecioara Maria". Prin interiorul bisericii se ajunge la grota Sfantului Ieronim. In apropiere de Biserica Nasterii se afla Grota Laptelui: aici, conform traditiei, s-a refugiat Sfanta Familie dupa nasterea lui Iisus din fata furiei lui Irod, pana la fuga in Egipt.

Grup minim 35 pers.
Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata.
NOU!!! Transferuri catre Aeroportul din Iasi din orasele:
Oras Tarif/ sens/ pers.
Bacau 10 €
Piatra Neamt 15 €
Suceava 15 €
*** Transferurile se fac cu minim 4 persoane si se confirma cu 1 saptamana inainte de plecare

Observatii:

CODarias142

Iasi Munchen Iasi
zbor direct!
137
Iasi Munchen Iasi
Iasi Rhodos Iasi
255 €   taxe incluse
Iasi Rhodos Iasi
Iasi Tel Aviv
99 €   taxe incluse
Iasi Tel Aviv
Iasi Venetia
75 €   zbor direct
Iasi Venetia
Iasi  Viena
215 €   taxe incluse
Iasi  Viena
Iasi-Roma
75 €   taxe incluse
Iasi-Roma
Iasi - Bucuresti
40 €   taxe incluse
Iasi - Bucuresti
Iasi Barcelona
138 €   ZBOR DIRECT!!
Iasi Barcelona
Iasi Londra Iasi
165 €   ZBOR DIRECT!
Iasi Londra Iasi
Iasi Munchen Iasi
137 €   zbor direct!
Iasi Munchen Iasi