Newsletter              
Search               
Get the Flash Player to see this web page corectly.

Circuit Maroc & Gibraltar 11 zile pe 3 noiembrie

799 €  

Maroc
Casablanca, Fes, Marrakech


Perioada: 03-11-2017 - 13-11-2017
Transport: Avion

Maroc & Gibraltar, Orase imperiale

Durata: 11 zile I Plecari: 03.11.2017

Ziua 1. BUCURESTI - MALAGA
Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Malaga. Sosire in Malaga, transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. GIBRALTAR - ALGECIRAS
Mic dejun. Timp liber in prima parte a zilei. Dupa-amiaza vom putea participa la o excursie optionala in Gibraltar, micuta colonie britanica, situata la confluenta Marii Mediterane cu Oceanul Atlantic. Timp liber in Gibraltar, in care ne vom putea bucura admirand legendarele maimute de pe Upper Rock, vizitand Pestera St. Michael ( o grota de o frumusete unica, unde regulat au loc si diverse concerte ), sau facand cumparaturi la preturi tax-free. Intoarcere pe continent si cazare La Linea-Algeciras.

Ziua 3. TARIFA - RABAT - CASABLANCA (350 km)
Mic dejun. Traversam cu ferry-boat-ul Stramtoarea Gibraltar. Bine ati venit in Africa ! Continuam itinerariul spre Casablanca. En route oprire in Rabat, capitala politica a Marocului. Vom vizita Palatul Regal (Mechouar), Oudaya Kasbah, Mausoleul Mohamed V, Turnul Hassan. Cazare si cina Casablanca.

Ziua 4. CASABLANCA & AZEMMOUR - EL JADIDA
Mic dejun. In turul de astazi vom cuprinde principalele atractii turistice: Piata Centrala, Cartierul Habous, Palatul Regal, Piata Mohamed V, zona rezidentiala Anfa, Moschea Hassan al II-lea ( a doua ca marime din lume si singura moschee din Maroc care poate fi vizitata de ne-musulmani ). Optional, putem alege o excursie in pitorescul orasel Azemmour, situat pe malurile raului Oum Er-Rbia, faimos pentru broderia de foarte buna calitate, dupa care vom vizita orasul fortificat El Jadida, singura asezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorita numeroaselor cladiri medievale lasate de portughezi. Orasul fortificat a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO ca exemplu desavarsit de contopire a influentelor culturilor europeana si marocana. Vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului (exterior), construita in stilul gotic tarziu, cu cripta Cisterna ( cea mai importanta cladire mostenita de la portughezi ), zidurile orasului, dupa care vom putea petrece ceva timp pe plajEle superbe, intinse pe cativa km. Intoarcere in Casablanca dupa-amiaza. Cazare si cina Casablanca.

Ziua 5. CASABLANCA - MARRAKESH (240 km)
Mic dejun. Plecam spre Marrakesh, numit si ‘Orasul Rosu', fost oras imperial al Marocului. Ajungem in jurul pranzului si vizitam Marrakesh-ului istoric cu gradina Menara, necropola saadiana, Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia si Muzeul Dar Si Said. Cazare si cina.

Ziua 6. MARRAKESH & OUARZAZATE (POARTA CATRE DESERT)
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de exceptie, prilej de a cunoaste mai profund cultura si viata autentica a localnicilor din satele berbere, care au stapanit Muntii Atlas de peste 3000 de ani si de a ne delecta cu peisajele minunate pe care le strabatem intr-un traseu inedit, spectaculos, pana la Ouarzazate, numit si ‘Poarta catre desertul Sahara'. Pentru a ajunge aici vom traversa Pasul Tizi n'Tichka ( 2260 m ), admirand nenumarate asezari cu case de pamant care adapostesc familii numeroase, raspandite prin vaile abrupte ale muntilor. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou desertic la 1600 m altitudine, dincolo de care se intinde la nesfarsit desertul Sahara. Orasul este ridicat de berberi, care au construit proeminentele ‘kasbahs', asezari fortificate ( un fel de medine ) terasate, care ofera o priveliste absolut splendida. In imediata vecinanate se afla orasul fortificat ( ‘ksar' ) Ait Benhaddou, inclus in patrimoniul mondial UNESCO, una din cele mai importante asezari fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara si Marrakesh, pe care erau transportati scalvi, aur, fildes si sare. Vom putea sa vizitam celebrele ‘Atlas Studios' unde au fost filmate numeroase filme notorii, precum Razboiul Stelelor, Lawrence - Printul Arabiei, Isus din Nazareth, Mumia, Gladiatorul. Pranzul il vom servi la un restaurant local. Intoarcere dupa-amiaza tarziu in Marrakesh. Cazare si cina Marrakesh.

Ziua 7. MARRAKESH - MEKNES - FEZ (470 km)
Mic dejun. Dupa-amiaza plecare spre Fez, oras stralucitor, cel de-al treilea ‘oras imperial' al Marocului al carui centru istoric ( Fes el Bali ) face parte din patrimoniul mondial UNESCO. En route oprire in Meknes, fosta capitala si cel de-al patrulea oras imperial, dupa Rabat, Marrakesh si Fez. Vom vizita Poarta Bab Mansour, Gradinile Lahboul, Mausoleul Moulay Ismail. Cazare si cina Fez.

Ziua 8. FEZ
Mic dejun. Zi consacrata vizitarii orasului Fez, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala (inclusa in patrimoniul UNESCO), Moulay Idriss, Moscheea Karaouine. Timp liber dupa-amiaza. Cazare si cina.

Ziua 9. FEZ - TANGER
Mic dejun. Plecare spre Tanger, denumit si « Poarta dintre Europa si Africa » unde vom face un scurt tur de oras cu vizita Grotelor lui Hercule. Cazare si cina Tanger.

Ziua 10. TANGER - COSTA DEL SOL - MALAGA
Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul inapoi in Spania. Deplasare pe Costa del Sol. Turul orasului Marbella, perla litoralului sudic al Spaniei. Continuam apoi spre Malaga unde vom face un scurt tur de oras. Cazare Costa del Sol.

Ziua 11. MALAGA - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale si ultimele cumparaturi. Tansfer la aerport si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara.

SERVICII INCLUSE
 transport avion Bucuresti - Malaga - Bucuresti;
 autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
 cazare 3 nopti cu mic dejun in Spania in hoteluri de 3*: 1 noapte Linea-Algeciras, 2 nopti Malaga si 7 nopti c demipensiune in Maroc in hoteluri de 4*: 2 nopti Casablanca, 2 nopti Marrakesh, 2 nopti Fez, 1 noapte Tanger;
 vizitele conform programului cu insotitorul roman si ghizi locali pe durata circuitului ( Maroc );
 asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata - pana la 21.000 lei / calatorie).

SERVICII NEINCLUSE
 taxele de aeroport si securitate pentru zboruri si ferry-boat (se achita obligatoriu la inscriere): 255 €;
 intrari la obiective turistice (se achita obligatoriu la inscriere): 40 €;
 bacsisurile de pe durata circuitului (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 35 €;
 alte servicii decat cele mentionate.


PLECARI LOC IN CAMERA DUBLA SUPLIMENT SINGLE
03 Noiembrie 799 € 230 €

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 30 pers. Pentru un grup de 25 - 29 persoane se va achita un supliment de 65 €/persoana.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

 Turul Gibraltar-ului: 39 € (tur in microbuze speciale, audio ghidat, opreste in toate punctele de interes - Optiunea se face doar la inscriere);
 Azemmour & El Jadida: 30 €;
 Ouarzazate & Ait Benhaddou cu pranz inclus: 49 € (include transport, taxe, ghid - Optiunea se face doar la inscriere).


ORAR DE ZBOR (compania Blue Air) - ore locale
03-Noiembrie Bucuresti 15:50 Malaga 19:10
13-Noiembrie Malaga 11:10 Bucuresti 16:10

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

Observatii:

CODarias76

Iasi - Paris
taxe incluse
75
Iasi - Paris
Iasi Tel Aviv
99 €   taxe incluse
Iasi Tel Aviv
Iasi Rhodos Iasi
255 €   taxe incluse
Iasi Rhodos Iasi
Iasi Venetia
75 €   zbor direct
Iasi Venetia
Iasi  Viena
215 €   taxe incluse
Iasi  Viena
Iasi-Roma
75 €   taxe incluse
Iasi-Roma
Iasi - Bucuresti
40 €   taxe incluse
Iasi - Bucuresti
Iasi Barcelona
138 €   ZBOR DIRECT!!
Iasi Barcelona
Iasi Londra Iasi
165 €   ZBOR DIRECT!
Iasi Londra Iasi
Iasi Munchen Iasi
137 €   zbor direct!
Iasi Munchen Iasi