Newsletter              
Search               
Get the Flash Player to see this web page corectly.

Circuit Pelerinaj în Rusia (cu avionul din Chisinau)

1 595 €  

Rusia
Sankt Petersburg, Moscova


Perioada: 19-08-2018 - 30-08-2019
Transport: Avion

CAPITALELE RUSIEI:
MOSCOVA SI SANKT PETERSBURG

Plecare: 19-30 august 2019

Program:  Ziua I: 19 august
Plecare din Iași la ora 07:00 spre aeroportul din Chișinău.
Zbor Chișinău 13:30 - Sankt Petersburg 15:50 (durata zbor 2 ore și 20 min.).
Transfer la hotel. Cazare și cină.

Ziua a II-a: 20 august
Mic dejun.Cimitirul Smolensk cu paraclisul Sf. Xenia din Sankt Petersburg (biserica cu hramul "Icoana Maicii Domnului din Smolensk" în care se află mormântul Sfintei Xenia), Mănăstirea Sf. Ioan cu moaștele Sf. Ioan de Kronștadt, Palatul Tarului Petru I cunoscută și ca Fortăreața Petropavlovskaia, Catedrala Sfantul Isaac - Sfântul Isaac a fost ocrotitorul familiei Romanov. Clădirea actuală a Catedralei, a patra pe același loc în decursul timpului, a fost ridicată între anii 1818 - 1858. Lăcașul inițial purtând tot hramul Sfântului Isaac, a fost o mică biserică de lemn, unde s-au căsătorit Petru I și Ecaterina I în anul 1712). Catedrala Sfântul Nicolae cel Mare, Catedrala Kazanskii, închinare la icoana Maicii Domnului „Kazanskaya". Cazare și cină.

Ziua a III-a: 21 august
Mic dejun.Catedrala Învierii Domnului - Mântuitorul Însângerat, numele acesteia face referire la sângele lui Alexander II al Rusiei, care a fost asasinat în acel loc la data de 13 martie 1881. Ridicarea bisericii a început în anul 1883, sub țarul Alexandru III, ca un omagiu adus în amintirea tatălui său, dar a fost terminată abia în anul 1907, în timpul domniei lui Nicolae II. Tur în Muzeul Ermitaj (Colecția sa neprețuită de peste 3 milioane de exponate ocupă 5 clădiri istorice dintre care Palatul de Iarnă - fosta reședință a familiei regale ruse - este cel mai remarcabil) . Opțional plimbare cu vaporul pe Neva (orașul Sankt Petersburg mai este cunoscut și ca „Veneția Nordului" datorită Râului Neva).
Cazare și cină.

Ziua a IV-a: 22 august
Mic dejun.Plecarea spre orașul Priozersk cu autocarul. Deplasare cu vaporul spre insula Valaam. Vizitarea Mănăstirii Valaam (este una dintre cele mai mari mănăstiri și centre monahale din Rusia, a fost întemeiată în secolul al X-lea. Numele de „Valaam" se traduce, în limba finlandeză, ca „ținutul înalt". Uneori, numele insulei și al mănăstirii este atribuit Profetului biblic Valaam, sau idolului păgân Baal. Una dintre legendele locului spune că, la începuturile monahismului pe aceste locuri, insula era un loc unde se săvârșeau multe sacrificii păgâne). Catedrala Schimbarea la Față - închinare la moaștele Cuv. Serghie și Gherman de Valaam, Icoana Maicii Domnului de la Valaam. Masa de prânz. Vizită la „Moșia Centrală" și Cimitirul Stareților. Vizitarea Schitului Sf. Nicolae. Ora 18:00 plecare de pe Insula Valaam spre Priozersk. Sosire la Sankt-Petersburg în jurul orei 23.00
Cazare și cină la hotel 3 stele.

Ziua a V-a: 23 august
Mic dejun.Plecare spre Mănăstirea Sfânta Treime a Sf. Alexandru din Svir. Masa de prânz. Închinare la moaștele Sfântului Alexandru din Svir căruia i s-a arătat Sfânta Treime. Vizitarea Mănăstirii. Intrarea în Biserica Maicii Domnului din localitatea Oyatsk/Mănăstirea Oyatsky (http://oyatsky.ru/). Plecare cu trenul de la gara Moskovsky în jurul orei 23:00 spre Capitala Rusiei - Moscova. Se va circula noaptea cu trenul, la cușetă.

Ziua a VI-a: 24 august
Mic dejun.Mănăstirea Pokrovsky, (închinare la moaștele Cuv. Matrona cea Oarba de la Moskova, sfânta care și-a prezis propria moarte cu trei zile înainte. După moartea sa, mormântul său a devenit loc de pelerinaj. Pe 2 mai 1999, Alexie, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a semnat hotărârea prin care Fericita Matrona este trecută în rândul sfinților. Mănăstirea datează din secolul al XVII-lea, dar a fost reconstruită în secolul al XIX-lea). Excursie în Piața Roșie cu vizită a Catedralei Kazansk, Bisericuța Iversk, închinarea la Icoana Maicii Domnului „Iverskaya". Vizită la Catedrala Vasilie Blajinul (închinare la moaștele Sf. Vasilie Blajinul sau cel Nebun dupa Hristos, care a trăit între anii 1468 - 1552. Catedrala Sfântul Vasile a fost ridicată între anii 1555 - 1561, pentru a marca campania victorioasă a lui Ivan cel Groaznic împotriva tătărilor din Hanatul de Kazan, si consta din cele nouă capele ridicate pe o singură fundație). Excursie pe teritoriul Kremlinului din Moscova cu vizita Catedralelor: Adormirii Maicii Domnului, Sf. Arhangheli, Bunei Vestiri. Plecare spre Catedrala Hristos Mântuitorul, închinarea la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei (se numară printre cele mai mari biserici creștin-ortodoxe din lume, reconstruirea catedralei a fost terminată în anul 2000. Țarul Alexandru I, în ziua de 25 decembrie a anului 1812, a emis un decret privind ridicarea unei catedrale drept mulțumire, după eșecul campaniei lui Napoleon, când ultimele trupe ale marii armate imperiale franceze părăseau pământul rusesc). Vizitarea magazinului de obiecte bisericești „Sofrino" . Cazare și cină la hotele de 3 stele.

Ziua a VII-a: 25 august
Mic dejun.Plecare spre Mănăstirea Optina. (Aflată în Rusia Centrală, la o mică distanţă de localitatea Kozelsk, Optina este considerată a fi centrul spiritualităţii Bisericii Ruse din secolul al XIX-lea, loc unde regăsim moaştele sfinţilor cuvioşi stareţi de la Optina şi cei trei călugări martiri.) Întoarcere la Moscova.Cazare și cină la hotele de 3 stele.

Ziua a VIII-a: 26 august
Mic dejun.Mergem să ne închinăm la Mănăstirea cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din Hotikovo. Moaștele Sfinților Cuvioși Chiril și Maria (părinții Sf. Serghie de Radonej). Serghiev Posad. Lavra Sfânta Treime a Sfântului Serghie (înființată în anul 1345 de către Sfântul Serghie de Radonej, ale cărui moaște le și păstrează. Inițial, mănăstirea a început ca o simplă bisericuță de lemn într-o zonă mai izolată de lume, însă, în scurt timp, aceasta a început să se dezvolte simțitor, devenind una dintre cele mai mari importante mănăstiri din Rusia) - închinare la moaștele Cuv. Serghie, Nikon și Deonisie de Radonej; Ier. Iosaf, Serapion și Inochentie mitropoliții de Moskova; Maksim Grecul). Plecare la Vladimir (175 km). Cazare și cină la hotele de 3 stele.

Ziua a IX-a: 27 august
Mic dejun.Orașul Vladimir. Închinare în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Vladimir unde s-au păstrat frescele lui Andrei Rubliov. Închinarea la moaștele Sf. Dreptmăritorilor Cneji Andrei Bogoliubskyi, Gleb, Georghii, Iziaslav; Ier. Luca, Simon, Serapion, Maksim (a adăpostit Icoana Fecioarei Maria din Vladimir, care din evlavia tradițională a bisericii este atribuită Sfântului Evanghelist Luca. Icoana venerată era folosită la încoronarea țarilor, alegerea patriarhilor și în alte ceremonii importante ale statului. Aceasta icoană a fost în 1131 adusă din Constantinopol în Rusia, dusă la Vladimir în 1155, apoi la Moscova în 1395). Plecare spre Murom. Mănăstirea Bunavestire. Închinare la moaștele Sfinților Petru și Fevronia ocrotitorii familiei. Plecare spre Diveevo (150 km).Cazare și cină la hotelul mănăstirii (câte 2-3 persoane în cameră).

Ziua a X-a: 28 august
Participare la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Diveevo a Sf. Serafim de Sarov (mănăstirea de maici a fost construită de o aristocrată bogată, Agatha Semenovna Melgunova, care s-a călugărit aici și a primit numele de Alexandra. În anul 1767 a început construcția la biserica din piatră, în cinstea icoanei Fecioarei Maria din Kazan. Înainte de a trece la Domnul, măicuța Alexandra i-a rugat pe stareții de la Sarov să nu le lase pe măicuțele de la mănăstire de izbeliște. În timp, părintele Serafim a preluat mănăstirea și a sporit viața duhovnicească aici. În anul 1991, moaștele Sfântului Serafim, care au fost găsite la Catedrala Kazansky din Sankt Petersburg, au fost transferate la mănăstirea din Diveevo). Masa de prânz. Izvorul Sf. Serafim de Sarov. Închinare la moaștele Cuv. Serafim; cuvioaselor Alexandra, Marta, Elena; Sf. Starțe Parascheva, Pelaghia, Maria; Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Umilința". Participare la Slujba Vecerniei. Drumul crucii pe Kanavka unde vom înconjura teritoriul mănăstirii și vom rosti de 150 de ori rugăciunea: "Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre".
Cazare și cină la hotelul mănăstirii (câte 2-3 persoane în cameră).

Ziua a XI-a: 29 august
Mic dejun.Plecare spre aeroportul Domodedovo.
Vom zbora de la Moscova 23:00 - 01:00 Chișinău (durata de zbor 2 ore). Transfer la Iași.

Ziua a XII-a: 30 august
Ora 06:00 - Sosire în Iași.

Servicii incluse:
transfer dus - întors cu autocarul Iași - Chișinău;

bilete de avion tur - Chișinău - Sankt Petersburg - retur Moscova - Chișinău;
transport cu autocarul și trenul pe teritoriul Rusiei;
cazări la hoteluri 3*;
două mese pe zi;
vaporul și excursia la Valaam;
invitația pentru viză;
viza turistică pentru Rusia;
ghid din România.

Nu sunt incluse in pret:
masa de prânz;
intrările la obiective;
plimbare cu vaporașul pe Neva - aprox. 15 еuro/pers.


NOTĂ:

Autoritățile vamale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara granițelor României, precum și asupra oricărei tangențe pe care o are cu statele în care are loc desfășurarea pelerinajului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul pelerinajului poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.
Compania aeriană își rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Rusia
Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max.20 kg/pers., bagajul de mână max.7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.
Atenţie!!!!! Vă rugăm să păstraţi biletul de avion deoarece va fi nevoie să-l arătăm la intrarea în aeroport.

Condiţii de înscriere:
ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară, cu minim două pagini libere pentru viză (PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE CU CEL PUȚIN O LUNĂ ÎNAINTEA PLECĂRII), 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față), fără ochelari cu lentile fumurii și cu capul descoperit (cu excepția cetățenilor, care, din motive de apartenență națională sau religioasă, nu se pot fotografia cu capul descoperit).
PENTRU ÎNSCRIERE: avans minim 400 Euro/pers., copii după carte de identitate şi paşaport (biletul de avion se emite pe numele din paşaport).

Observatii:

CODarias35

Iasi Munchen Iasi
zbor direct!
137
Iasi Munchen Iasi
Iasi Rhodos Iasi
255 €   taxe incluse
Iasi Rhodos Iasi
Iasi Tel Aviv
99 €   taxe incluse
Iasi Tel Aviv
Iasi Venetia
75 €   zbor direct
Iasi Venetia
Iasi  Viena
215 €   taxe incluse
Iasi  Viena
Iasi-Roma
75 €   taxe incluse
Iasi-Roma
Iasi - Bucuresti
40 €   taxe incluse
Iasi - Bucuresti
Iasi Barcelona
138 €   ZBOR DIRECT!!
Iasi Barcelona
Iasi Londra Iasi
165 €   ZBOR DIRECT!
Iasi Londra Iasi
Iasi Munchen Iasi
137 €   zbor direct!
Iasi Munchen Iasi