Ziua 1


Ziua 2


Ziua 3


Ziua 4


Ziua 5


Ziua 6


Ziua 7


Ziua 8


Ziua 9


Ziua 10SEJUR DELTA DUNARII SI BULGARIA


24.06- 03.07.2024


 


ZIUA 1. (Luni- 24.06.2024): BAIA MARE - CLUJ - NAPOCA - ALBA IULIA - HUNEDOARA - SIBIU - BRASOV


Plecare in jurul orei 06.00 din Baia Mare.


La Alba Iulia, facem o plimbare prin Cetatea Marii Uniri, vizitam Catedrala Incoronarii dar si Catedrala Catolica, una din cele mai vechi locasuri de cult din tara, unde este inmormantat Iancu de Hunedoara. Urmam traseul celor 3 fortificatii, si ajungem langa Obeliscul ridicat in Memoria lui Horea, Closca si Crisan, de unde vedem o panorama asupra orasului. In jurul amiezii ajungem la Hunedoara unde ne oprim sa facem o vizita a faimosului Castel al Corvinilor, resedinta lui Iancu de Hunedoara, tatal celui mai mare rege al Ungariei, Matia Corvin.


Cazare hotel 3* in zona Brasov.


 


ZIUA 2. (Marti- 25.06.2024): BRASOV - DELTA DUNARII


Dupa micul dejun ne imbarcam si pornim spre Busteni, unde vizitam Castelul Cantacuzino, construit in stil neoromanesc, este inconjurat de un parc ale carui alei te poarta spre cascade, fantani arteziene si grota. Edificiul a fost realizat in piatra si caramida dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez, la ordinele lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, supranumit si Nababul, datorita averii sale colosale.


Urmeaza apoi o vizita la Muzeul Hasdeu din Campina. Cunoscut mai degraba ca si Castelul Iulia Hasdeu, acesta este un capriciu arhitectonic in forma de caste, construit intre anii 1894 si 1896 pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 18 ani de tuberculoza.


Dupa masa spre seara ajungem in Delta Dunarii. Cazare la hotel 3* in zona Tulcea / Deltei Dunarii.


 


ZIUA 3. (Miercuri- 26.06.2024): DELTA DUNARII


        Mic dejun. Excursie optionala. Lacul cu Cotete unde se afla una dintre cele mai importante zone cu fauna si flora specifica, perfecta pentru iubitorii de natura si de fotografie. Pentru pranz va invitam in apropiere intr-o locatie pescareasca autentica unde vom servi bucate traditionale care va vor incanta papilele gustative(sau pentru persoanele care nu agreaza pestele, se poate opta pentru un meniu vegetarian sau de pui; cu anuntare in prealabil). Spre amiaza ne vom reintoarce la hotel, iar programul va fi unul liber, de relaxare. Cazare la acelasi hotel 3* in zona Tulcea / Delta Dunarii.


 


ZIUA 4. (Joi, 27.06.2024): DELTA DUNARII


        Mic dejun.


        Excursie optionala Delata Dunarii. Excursia va debuta cu una dintre cele mai spectaculoase zone din Delta Dunarii - Garla Sontea (sau prin balta dupa cum o numesc localnicii) si va continua pe bratul Dunarea Veche pana in satul de pescari Mila 23 din inima deltei. Aici se va servi un pranz pescaresc in stil traditional din peste proaspat la un punct gastronomic local sau pentru persoanele care nu agreaza pestele, se poate opta pentru un meniu vegetarian sau de pui( cu anuntare in prealabil). Din Mila 23 se strabate un traseu complex de lacuri si canale pana la satul Letea unde localnicii organizeaza o excursie autohtona de tip Safari care strabate padurea cu acelasi nume. Aceasta padure este unicat, aflata intr-o zona strict protejata, cu o fauna bogata su vegetatie atipica, asemanatoare zonei mediteraneene. Tot in aceasta aventura ii vom intalni si pe deja celebrii, cai de Letea si le vom afla secretele de la unii din ghizii nostri locali. Dupa aceasta vizita urmeaza orasul Sulina, aflat in cel mai estic punct Europei, unde vom avea parte de un adevarat spectacol unic de impletire si varsare ale apelor Dunarii in Marea Neagra. Intoarcerea se va face pe canalul Sulina.Cazare la acelasi hotel 3* in zona Tulcea / Delta Dunarii.      


 


ZIUA 5. (Vineri, 28.06.2024): ROMANIA - BULGARIA (NISIPURILE DE AUR)


        Dupa mic dejun pornim spre Bulgaria. In drumul nostru facem o oprire la cramele Murflatar pentru degustarea celebrelor vinuri si turul cramei.


        Iesire din tara o vom face prin punctul de frontiere Negru Voda.


        Sosire dupa masa in statiunea Nisipurile de Aur.


        Cazare hotel Palm Beach 4* cu all inclusive. (https://www.palmbeach.bg/


 


ZIUA 6. (Sambata , 29.06.2024): NISIPURILE DE AUR


        Timp liber pentru relaxare si plaja in statiunea Nisipurile de Aur.


        Cazare la acelasi hotel 4* cu all inclusive.


 


ZIUA 7. (Duminica , 30.06.2024): NISIPURILE DE AUR - BALCIK


        Mic dejun urmat de vizita la Balcik, Castelul, poreclit de regina Tenha Yuva (Cuibul Linistit in limba turca) este de fapt o vila mare cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret, construita anume dupa planurile si gusturile Reginei Maria, de-a lungul a trei terase. Combina elemente ale stilului otoman cu cel al caselor bulgaresti, toate situate intr-un deosebit de frumos parc.


        Cazare la acelasi hotel 4* cu all inclusive.


 


ZIUA 8. (Luni, 01.07.2024 ): NISIPURILE DE AUR - VARNA


Mic dejun urmat de o plimbare prin Varna.


Varna este adesea numita capitala maritima sau capitala de vara a Bulgariei si este un important centru turistic si educational, un punct de plecare pentru statiunile din nordul litoralului bulgaresc al Marii Negre.


Cazare la acelasi hotel 4* cu all inclusive.


 


ZIUA 9. (Marti,  02.07.2024): NISIPURILE DE AUR


Timp liber pentru relaxare si plaja in statiunea Nisipurile de Aur.


Cazare la acelasi hotel 4* cu all inclusive.


 


ZIUA 10. (Miercuri , 03.07.2024): BULGARIA - ROMANIA


Dupa micul dejun, ne imbarcam pentru intoarcerea spre casa cu pauza de masa pe traseu.


 
 vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Baia Mare - Nisipurile de Aur
Transport Autocar Nisipurile de Aur - Baia Mare

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Baia Mare catre Sejur Delta Dunarii - Nisipurile de Aur, Bulgaria, Toate locatiile, Bulgaria

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta